B. O. B. 8:
Bodø - Oslo - Bergen på 8 hjul

Juli
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
  Juni   Juli  

Kart
Tilbakelagt strekning
I dag: 0km
Totalt: 709km
Gjenstår: 1001km
 
Med bil: 0km
Sum bil: 56km
På skøyter: 92.1%

6. juli: Oppgradering

Klokka 6:45 ble det aktivitet i rommet. Siden jeg hadde senga like ved døra, hørte jeg godt da folk begynte å våkne og gikk ut og inn. Men altså kvart på seks!
At folk gidder å stå opp så tidlig altså. Jeg trodde de har ferie jeg!
Noen er vel rett og slett helårs morgenfugler, ferie eller ikke.
Jeg fikk ikke sove etterpå, og stod like godt opp jeg og.

Journalisten skulle jeg ikke møte for klokka 11:30, og siden jeg stod opp såpass tidlig, ville jeg prøve å få gjort ting før den tid.
Jeg tok meg en rolig, men solid frokost. Klokka var ikke 8 engang, og var enda en time til de første butikkene åpner. Jeg hadde god tid. Faktisk var det veldig godt å stå opp tidlig, sånn en gang i blant, slik som i dag.

Det er en sportsbutikk som har spesialisert seg på ski, skøyter, sykler etc, men de ligger et stykke fra sentrum. Jeg tok fatt i skøytene mine og rullet utover for å se etter de nye hjulene mine.
Det var ikke så veldig langt ut dit, men tok meg litt tid å finne den butikken. Meget skuffet ble jeg over å fikk vite at de ikke hadde noe hjul! De solgte ikke skøyter heller, så dette ble et skikkelig bomtur.

Trondheims gamle gater

På tilbaketuren, fant jeg en større telebutikk, hvor jeg så etter en ny telefon. Siden jeg har brukt Ericsson "i alle år", ville jeg i utgangspunktet ha meg en ny Ericsson. Men de modellene de hadde imponerte meg ikke, og prisen var litt stiv. Det var derimot en annen telefon som fattet min interesse. Den var liten, lett og samtidig ikke så dyr.
Etter grundig vurdering endte jeg opp med den telefonen. Jeg har nå fått meg en ny mobiltelefon, en Siemens M50.
Nå går det an å sende meg meldinger igjen! :)

Det begynte å nærme seg den tiden jeg skulle møte journalisten, og jeg måtte skynde meg litt. Jeg dro tilbake til TIRC, tok med meg sekken og skøytet videre for å møte journalisten. Jeg kom fram ganske tidsnok, og han dukket opp litt senere.
Vi tok en lang og grundig prat, og jeg fikk sagt ganske mye, mye mer enn det jeg fikk sagt til journalisten i Bodø. Det er egentlig ikke så rart, for jeg har jo opplevd mye mer siden den gang.
Etterpå ble intervjuet avsluttet med litt fotografering i Trondheims gater.

En park i byen

Siden det var lørdag i dag, hadde ikke jeg så veldig god tid til å se meg rundt i butikkene, og konsentrerte meg heller om å få tak i det jeg trengte. Høyeste prioritering var hjulene, som jeg ennå ikke har fått fatt i. På G-Sport ved Torget hadde de ganske gode skøyter på tilbud. De var satt ned til 1700kr, og de samme skøytene kostet 2400kr i Bodø som er veiledende utsalgspris. Denne skøytemodellen var jeg nær på å kjøpe i Bodø, men siden de ikke hadde rett størrelse og jeg ikke fikk anledning til å prøve dem, var det totalt uaktuelt. Nå derimot, frister det veldig.

Jeg måtte ha nye hjul og kulelagre likevel. Bare det kommer opp i nærmere 1000kr. Legger jeg på noen hundre kroner til, får jeg plutselig helt nye skøyter. Og disse skøytene tror jeg skal være veldig gode. De føles veldig god og behagelig på føttene og er antagelig mye mer egnet for lengre turer enn mine gamle skøyter.
Det ble altså nye skøyter på meg. Et par K2 Xcelerate, damemodell (de passet bedre til mine føtter enn herremodellen).

Som om det ikke ble nok med skøytene, kjøpte jeg meg et par staver også. Jeg gikk fra Bodø til Trondheim uten staver, men ville nå prøve med, for å se om jeg merker noe forskjell. Stavene var ikke spesielt billige, men de skal tåle mye juling og jeg fikk god hjelp og veiledning.
Ei som jobbet på den G-Sport butikken står nemlig mye på rulleski, og da hadde hun dermed litt vett på staver til dette formålet.

Jeg var ennå ikke ferdig med å handle her, for jeg kunne jo ikke bruke håndleddsbeskyttelse når jeg skulle bruke staver. Derfor måtte jeg ha meg et par hansker til det også.
For ikke å ruinere megselv helt, fikk jeg litt rabatt hos de hyggelige og meget hjelpsomme betjeningene på butikken.
Jeg trengte bare betale for skøytene (som allerede var nedsatt) og stavene. Hanskene fikk jeg med på kjøpet. De ga meg til og med en G-Sport caps, som jeg lovte å ha på meg når jeg drar videre til Oslo.

Det ble altså mye mer enn bare hjul på meg. Jeg fikk både skøyter, hansker, staver og lue! Ble en dyr handletur for meg dette, men så fikk jeg gode utstyr, og mye hjelp til å finne fram til det.
Stor takk rettes til G-Sport på Torvet i Trondheim!
(Jeg lover å bruke capsen)

Før jeg helt ga meg med innkjøpet, gikk jeg inn i en kosmetikk-forretning og fikk tak i det etterlengte speilet mitt. Nå kan jeg lettere følge med på hva som skjer bak meg når jeg ruller på veiene.

Roser oppover veggen

Jeg gikk gjennom utstyret på kvelden, stilte dem inn og tilpasset meg. Prøvde også å lære meg bruke telefonen, og kan i alle fall ringe og sende meldinger med den nå. Finner sikkert ut mer etter hvert.
Resten av kvelden slappet jeg bare av, og tok det helt med ro.

Dette kaller jeg ferie!
Willy


Sjekk HTML Sjekk CSS