B. O. B. 8:
Bodø - Oslo - Bergen på 8 hjul

Juli
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
  Juni   Juli  

Kart
Tilbakelagt strekning
I dag: 72km
Totalt: 781km
Gjenstår: 929km
 
Med bil: 0km
Sum bil: 56km
På skøyter: 92.8%

8. juli: Tilpassning

Så var tiden kommet til å forlate Trondheim. Føltes nesten som om jeg har vært her i en halv evighet. Skal bli godt å komme meg tilbake på veien igjen. Jeg hadde akkurat fått på meg skøytene, og skulle til å ta på meg sekken, da telefonen ringte. Det minnet meg på at jeg burde ha slått den av.

Det var ei dame fra NRK Hordaland. Hun lurte på om jeg kunne tenke meg å bli intervjuet under hennes radiosending. Jeg begynte å bli ganske varm i trøya når det gjelder intervju, så jeg hadde absolutt ikke noe imot å være med på lufta. Vi tok ikke intervjuet der og da, men avtalte at hun skulle ringe meg senere.

Ut av en by er alltid problematisk. Det var mye trafikk, sykkelveiene var kronglete, det var fortauskanter, masse folk osv osv. Jeg burde nok ha tatt bussen ut av byen, men var på et vis nesten for seint, siden jeg var så godt i gang. Når jeg skal ut av Oslo, kommer jeg til å starte litt utenfor selve byen. En lærer så lenge en feiler.

Dårlig sykkelvei

Ikke akkurat drømmevei, men slapp unna trafikken.

På toppen av det hele, hadde jeg nye skøyter, og prøvde å venne meg til både dem og stavene. Pleide aldri å skøyte med staver før, så dette var høyst uvanlig. Kom borti stavene med skøytene flere ganger, og fikk ofte lyst å bare pakke ned stavene og skøyte uten.
Gikk meg en liten tur i går med ny-skøytene og staver, og da gikk jeg på trynet på flat vei og holdt på å slå ut tommelen min. Det fikk heldigvis bra, men det er tydelig at jeg trenger å venne meg til nytt utstyr.

Det gikk mye bedre da jeg kom meg litt ut av byen. Da jeg kom til en plass som het Ler, begynte det å regne. Det passet meg helt fint, for jeg var sulten og det var tid for lunch.
Jeg kom i prat med en Nederlansk turist som har kjørt gjennom nesten hele Skandinavia på motorsykkel.
Det er alltid like gøy å snakke med turister, for da får jeg hørt deres historie, og jeg forteller dem min.

Nederlender med motorsykkel

Gjennom hele Skandinavia på to hjul.

Turen videre gikk for det meste på sykkelvei. Det så ut til å være sykkelvei nesten hele strekningen fra Trondheim til Støren, og det er 55km. Sykkelveiene er ofte pensjonerte bilveier (gammel E6), og kvaliteten på disse er som kjent meget varierende. Uansett fikk jeg være i fred og slapp tenke på bilene og trafikken. Jeg hadde andre ting å konsentrere meg om; nye skøyter og stave-teknikker.

Tursti

Da jeg kom fram til en motorvei, var det like før jeg ankom Støren. Det var en mindre vei utenom motorveien, så det var ikke noe problem.
På Støren tok jeg meg en lengre pause og kokte meg middag.

Squash og reker

Dagens turmat

Du trenger: 1 squash, 1 boks pillede reker, basilikum, ris
Samlet pris: ca 55kr
Nok til 2 sultne personer.

Skjær opp squashen i biter og ha det sammen med laken av rekene sammen med litt basilikum (bruk gjerne fersk hvis du får tak i det). Kok opp. La det koke til squashen begynner å bli litt myke. Rør oppi rekene.
Spises med ris, brød eller poteter.

Råvarene er veldig greie å skaffe. Jeg brukte hurtigris for å slippe bruke unødig mye rødsprit. Fikk ikke tak i fersk basilikum, men tørket var ikke så altfor ille det heller. Smak gjerne til med litt soyasaus, hvis du har (jeg hadde ikke).

Tankene mine var nå halvveis i soveposen, og jeg ville bare gå så lenge jeg orket, eller til jeg fant meg en fin telt-plass. Jeg burde også prøve å slå leir 1-2km før jeg kommer til et tettsted. Neste morgen når jeg står opp, trenger jeg bare skøyte et lite stykke før jeg kan kjøpe meg frokost. Det har hendt før at jeg våknet, var skrubbsulten, hadde ikke mat i sekken, og var 3 mil til neste tettsted. Vil helst slippe å skøyte så langt med tom mage igjen.

Inngangen til et hus

En bil stoppet og sjåføren ga tegn til å ville prate med meg. Det var ei dame og hennes datter som var litt nysjerrig på hvor jeg skulle. Vi ble stående og pratet en stund, da det smått begynte å regne. Jeg ville ikke vaske ut kulelagrene på de nye skøytene, og fant ut at jeg like gjerne kunne slå opp teltet her.
Damen fortalte at rundt neste sving lå Soknedal, og der var både butikk og bakeri. Passet meg utmerket!

Natta folkens!
Willy


Sjekk HTML Sjekk CSS